Špeciálna zimná ponuka: Darčekové boxy pre Vašich partnerov

Spôsob príparvy

deticky-Apple-Juice-Cider

Jablčný cider a šťava sú vytvorené maceráciou a lisovaním jabĺk. Cider nebýva vždy pasterizovaný. Na druhej strane jablčný juice prechádza enzymatickým, alebo mechanickým (odstreďovaním) čírením. Behom tohoto procesu sú odstránené škroby a pektíny. Pasterizácia nasleduje ako záverečný krok, ešte pred flaškovaním. Jablčný mušt môže byť plnený do sklenených, plastových, alebo nerezových obalov pre ďalšiu spotrebu. Proces spracovania od samotného jablka po finálny juice zaručuje dlhšiu životnosť ako jablčný cider. Jablčný cider získava obsah alkoholu procesom fermentácie.

Popularita

Jabhot-Apple-Ciderlčná šťava je najpopulárnejším juicom vo svetovom merítku. Je to najskôr spôsobené výhodnosťou jeho príporavy a taktiež jeho relatívnou dostupnosťou počas celého roka. Obvykle sa podáva chladený. Jablčný cider je populárny nápoj hlavne v letnom období, vtedy sa podáva chladený. Je vsak populárny aj behom chladných dní, keď sa podáva vo forme vareného jablčného vína ako chutný prostriedok na zahriatie a rozveselenie. Jablčný cider sa produkuje najčastejšie na farmách, ale aj vo veľkých potravinárskych firmách. Pokiaľ je vyrábaný v potravinárskych firmách je pasterizovaný. Zväčša od malých výrobcov je cider nepasterizovaný. Doba spotreby je samozrejme ohraničená. Čím je vyšši obsah alkoholu, tým je jeho doba spotreby vyššia. Podáva sa chladený a v zimnom období vo forme vareného cideru (napr. v zimnom období na hradbách bratislavského hradu...). Jablčný juice i jablčný cider môžu byť koncentrované. Predlžuje to dobu ich spotreby a tak zabezpečuje dostupnosť počas celého roka. Možnosť uchovávania je aj mrazením produktu.

 

Nutričný a zdravotný prínos

Oboje cider aj juice sú excelentným zdrojom vitamínu C. Obsahujú nízke mnoźstvo tuku a sodíka (10mg). Neobsahujú cholesterol, tým redukujú riziko srdcových chorôb. Vedci z  American Research Center US Apple Association zistili, že jablčný cider a juice môžu ochraňovať proti niektorým typom rakoviny  (pektín a polyphenoly v jablku majú  antikarcinogénny effect na žalúdok, ochraňujú pred vznikom tumorov). Oboje sú známe aj svojimi účinkami proti astme a poškodzovaniu mozgových buniek. Obsahujú železo a majú tendenciu potláčať obličkové a žlčníkové kamene. Pomáhajú pri laryngitíde, dyzentérii, salmonelóze a akútnych dýchacích poruchách, odbúravajú ťažké kovy a soli rádionuklidov z tela. [1] Treba si dať pozor na prípadný vysoký obsah cukru v oboch produktoch, pretože nadmerná spotreba cukru môže viesť k zvýšeniu váhy a nárastu diabetes typu 2.

 

Ceny

Ceny na slovenskom trhu sú závislé od cien a teda kvality použitých surovín, od spôsobu výroby a množstva, ktoré konkrétny producent na trh dodáva. Preto doporučujeme spotrebiteľom pozorne sledovať uvádzané zloženie výrobku na jeho etikete. 

 

Referencie

Napísali o nás: naša konateľka získala vo "VÚB Biznis akadémii 2017" druhé miesto

 

 

 ... Spomedzi 20 projektov odborná porota vybrala tri najlepšie: projekt výroby slovenského originálneho cideru, výrobu špeciálnej perinky pre bábätká a produkcia detského tovaru z originálnych materiálov...

zdroj: www.webnoviny.sk

Darčeky pre firemných partnerov na záver roku

Blíži sa čas, kedy tradične pripravujeme darčeky pre dobrých firemných partnerov. Ponúkame Vám niekoľko tipov na darčekové balíky s produktami výhradne našej a domácej farmárskej produkcie. Kontaktujte nás a radi s Vami nájdeme vhodné zloženie darčekov pre Vašich partnerov. 

 

Zaujímavé odkazy